Урология

Урологичните симптоми са различни при жени и мъже, поради различието в пола. Женската уретра има своите специфики, както и мъжката, и това налага познанията на лекарите в тази област да са изключително дълбоки и подкрепени с богат опит.

Специалистът уролог трябва да може да извършва диагностика и лечение на урологичните заболявания, като използва всички оперативни методи – открити операции, ендоскопски и лапароскопски оперативни дейности. Уменията на специалиста уролог включват възможност за оперативни действия, изискващи намеса в съседни или включени в системата тъкани и органи – кръвоносни съдове, органи в коремната и гръдната кухина, органи от женската полова система. Напредналата възраст и големият брой придружаващи заболявания при повечето пациенти изискват използването на множество изследвания за правилна преценка на състоянието. Това включва специфични урологични ендоскопски изследвания, умение за работа с апаратурата за образни изследвания – ехографи и стационарни рентгено-урологични установки, както и възможност за компетентна интерпретация на специалните образни изследвания от конвенционалния рентген, компютърната аксиална томография и ядрено-магнитния резонанс.

Уролитиаза

Уролитиаза – образуване на камъни в бъбреците, следствие от инфекция на пикочните пътища и простатит.

Мехурна ретенция на урина – изпълване на пикочния мехур с урина, която е придружена от невъзможно волево изпразване. При изостреното състояние изпълването на мехура е придружено от болки ниско в коремната област, като това състояние се придружава с вегетативна симптоматика – сърцебиене и изпотяване.

Пикочна инконтиненция – появява се след раждане при жените. Поражда се атония на пикочния мехур, след радикални гинекологични операции. Нараства опасността от инфекция на пикочните канали.

Урология

За повече информация относно болницата, екипите и апаратурата, можете да се обадите на телефон: + 359895770869.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This